Monday, May 11, 2015

Update



Beste mensen,

Even een update.

De petitie-actie loopt geweldig! Rond de 7.000 handtekeningen in de vestigingen en bijna 1.100 digitaal.

De briefkaarten aan de Gemeenteraad worden massaal geschreven!

Wij hadden het over afspraken toch?

Dit staat in de programmabegroting 2014 (goedgekeurd door de Gemeenteraad):

"Prioritering in aanbod culturele voorzieningen (Keuzenota)
Bezuinigingen tot een bedrag van 1,8 miljoen euro in 2017 slaan de komende jaren neer in het hele culturele veld. De bibliotheek (rond 300.000 euro) doet een forse bijdrage door aanpassing van het personeelsbestand, Kaliber Kunstenschool (rond 500.000 euro) werkt toe naar een andere invulling van het muziekonderwijs en Concordia (rond 400.000 euro) concentreert haar activiteiten in de binnenstad. Om die bezuinigingen te kunnen realiseren zullen frictiekosten ontstaan. Het andere deel (rond 600.000 euro) van de bezuinigingsopgave wordt in eerste aanleg gevonden in een generieke korting op de andere onderdelen van de cultuurbegroting. Tegelijk zal de komende jaren gezocht blijven worden naar meer gerichte bezuinigingsmogelijkheden, waaronder via verlaging van overheadkosten en door slimme samenwerkingsvormen. Tot slot wordt vanzelfsprekend ook fors op de ambtelijke personeelslasten bezuinigd."

1 juni komt er een voorstel (wij en gemeenteraad hebben dat nog niet ontvangen) over de bezuinigingen van 6 ton extra op de bibliotheek in de Stedelijke Commissie en dan 8 juni in de Gemeenteraad.

Beide vergaderingen zijn openbaar, dus kom vooral ook kijken en luisteren! (En zeggen dat het niet mag die onzinnige bezuiniging op de bieb natuurlijk ;-).



No comments:

Post a Comment